Istoric

În 1999, un grup de profesori cu iniţiativă şi experienţă în învăţământul preuniversitar românesc a luat decizia înfiinţării unei Asociaţii Non Profit, al cărei obiect principal de activitate să fie întemeierea unui liceu particular cu 2 forme de învăţământ: zi şi frecvenţă redusă.

După apariţia hotărârii judecătoreşti de înfiinţare au fost făcute demersurile legale la Ministerul Învăţământului (M. E. C.), de autorizare a Liceului Particular „Marin Coman”.
Autorizaţia a fost emisă cu ordinul ministrului N.R. 3821 / 23.05.2002.
Consiliul director al Asociaţiei a aprobat investiţia iniţială de 250.000 de euro pentru ridicarea unei clădiri cu 5 niveluri ( D+P+2+M ), care cuprinde 8 săli de clasă, 3 laboratoare (fizico-chimie, ştiinţe umaniste şi informatică), sala de educaţie fizică, cabinet medical, bibliotecă.

În perioada 1999 – 2003 liceul a purtat numele „Independenţa” şi a funcţionat cu chirie în spaţiile Grupului Şcolar „Elena Doamna”. Începând cu septembrie 2004 liceul s-a mutat în sediul propriu, funcţionând cu program complet la învăţământul de zi şi frecvenţă redusă.

Pe 15 iulie 2005 a fost organizat concursul de titularizare pe disciplinele: limba şi literatura română, istorie – socio  – umane, engleză, sub tutela I. S. J. Galaţi. Profesorii care s-au titularizat în urma acestui concurs au o medie de vârstă sub 28 de ani.

 

%d blogeri au apreciat: