Global English

Această prezentare necesită JavaScript.

Acord de Parteneriat

între

British Council Romania

şi

Liceul Particular „Marin Coman”

pentru

colaborarea în proiectul educational Global English

Rezumat

Acest acord de parteneriat este încheiat între British Council Romania şi Liceul Particular „Marin Coman” din (localitatea) Galati, judetul Galati , Str. Domneasca, nr. 231pentru a exprima dorinţa ambelor părţi de a colabora în realizarea unor activităţi folosind resursele didactice Global English (GE). GE este un proiect global al British Council care are ca produs patru website-uri educaţionale destinate predării limbii engleze, dupa cum urmeaza:

  1. Website-ul TeachingEnglish (http://www.teachingenglish.org.uk/ ) se adreseaza profesorilor de limba engleza si materialele acopera metodica predarii limbii engleze, folosirea limbii engleze in clasa, dezvoltare profesionala (articole de referinta dar si prezentari si seminarii video).

2. Website-ul LearnEnglish (http://learnenglish.britishcouncil.org ) se adreseaza elevilor de toate varstele si include, alaturi de materiale clasice, materiale media moderne ( podcasts, flash games si video) pentru cele patru deprinderi, gramatica si vocabular, examene.

3. Pentru elevii de varsta mica, website-ul specializat LearnEnglish Kids (http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en) ofera jocuri, cantece, povesti si o multime de activitati interactive, care pot fi facute si acasa, impreuna cu prietenii sau parintii.

4. Website-ului LearnEnglish Family (http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en/parents) vine in sprijinul parintilor care doresc sa-si sprijine copiii in demersul lor de a invata limba engleza

Arii de colaborare

Liceul Particular „Marin Coman” şi British Council vor colabora în mod activ pentru folosirea resurselor educaţionale GE in scopul imbunatatirii calitatii predarii-invatarii limbii engleze, conform sectiunii Desfasurarea proiectului.

Desfasurarea proiectului

Proiectul se adreseaza profesorilor de limba engleza precum si elevilor scolii si parintilor acestora.

Profesorii de limba engleza:

  • Isi vor crea conturi de utilizator pentru website-ul TeachingEnglish
  • Vor studia 1-2 materiale pentru dezvoltare profesionala; acest lucru poate presupune (de exemplu) vizionarea unui film din sectiunea respectiva si o discutie metodica, in cadrul sedintei de catedra a scolii, sau studiu individual.
  • Vor folosi zece materiale educationale descarcate de pe oricare dintre site-uri, in cadrul orelor de limba engleza, in functie de profilul scolii.

  • Vor elabora doua planuri de lectie pentru a ilustra felul in care au fost folosite materialele.

  • Vor face o prezentare a site-ului LearnEnglish Family, la o sedinta cu parintii, si vor administra un chestionar de feedback (prezentarea va fi elaborata de British Council) – acolo unde scoala are ciclul primar.
  • Vor incuraja elevii sa-si creeze conturi de utilizator pentru site-ul LearnEnglish sau LearnEnglish Kids (acolo unde elevii au acces la un calculator personal sau la sala de calculatoare a scolii) si sa foloseasca resursele pentru studiu individual.
  • Vor administra elevilor un chestionar de feedback la sfarsitul proiectului (chestionarul va fi elaborat de British Council) – intre 1 – 6 martie 2011.
  • Vor elabora un scurt raport, la sfarsitul parteneriatului, centrat pe impactului materialelor asupra elevilor (formatul raportului va fi elaborat de British Council), intre 1-10 martie.

  • Vor trimite planurile de lectie, chestionarele si raportul la British Council, pana la 12 martie.

Directorul unitatii de invatamant va trimite lista continand numele profesorilor implicati in proiect, pana la 15 martie. Acestia vor primi certificatul de participare la proiectul global Global English, semnat de British Council si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Durată

Acest Acord de parteneriat va dura intre noiembrie 2010 – martie 2011. Fiecare din cele două părţi poate anula acest Acord; în cazul în care doreşte să anuleze Acordul, partea care îl anulează se angajează să anunţe cealaltă parte cu cel puţin trei luni înainte.

Intrare în funcţiune

Acest Acord de parteneriat va începe să funcţioneze la data semnării lui de către cele două părţi, care este înscrisă mai jos.

Data:

16.11. 2010

Nigel Townson                                        Aura Negoita

Director                                                 Director

British Council Romania                         Liceul Particular „Marin Coman” Galati

%d blogeri au apreciat: